De wandelpaden over landgoed Pijnenburg gelegen langs de Biltseweg tussen Soestdijk en de Embranchementsweg zullen niet meer toegankelijk zijn voor fietsers. Middels borden en fysieke afsluiting zal dit worden aangegeven.

De natuur van het landgoed bezwijkt onder de overvloed van e-bikes, mountainbikes, elektrische fietsen, snorfietsen, racefietsen, bromfietsen, quads, motoren, fietsen met trapondersteuning en niet-recreatieve fietsers. De veiligheid van kinderen, wandelaars, ruiters en hondenuitlaat services, alsmede die van de fietsers zelf, komt in het geding op dit deel van het landgoed. Een stortvloed van klachten van recreanten en opgeschrikt en dood gereden (ree)wild hebben ons dit besluit doen nemen. De (verwachte) toename (bebouwing in Soest en ontwikkelingen op Paleis Soestdijk) van het auto- en fietsverkeer op de Biltseweg maken de oversteek bij de Wieksloterweg erg gevaarlijk. Er zijn door de Provincie verkeerslichten met veilige oversteekplaatsen aangelegd bij de Koningsweg en de Embranchementsweg. Dit laatste verkeersveilige oversteekpunt sluit aan op het landelijke fietsknopen netwerk richting Hilversum en Lage Vuursche. Wij adviseren de fietsers hiervan gebruik te maken. De gemeente Soest heeft onlangs besloten een verhard fietspad aan te leggen tegenover de Koningsweg richting Hilversum.

Landgoed Pijnenburg verwelkomt wandelaars van zonsopgang tot zonsondergang op de wandelpaden. Er is op het terrein van het landgoed achter Theehuis ’t Hooge Erf een MTB route aangelegd. Er liggen tussen dit theehuis en de Lage Vuursche op het landgoed vele kilometers verharde fietspaden. Via ons ruiterpenningsysteem kunnen de ruiters tegen betaling gebruik maken van de kilometers lange ruiterpaden. Er is ook een afgesloten terrein voor de hondenuitlaat services. Wij proberen alle categorieën recreanten de mogelijkheid te geven om ongehinderd van dit mooie landgoed te kunnen blijven genieten.