Landgoed Pijnenburg te Lage Vuursche

Welkom op Landgoed Pijnenburg

Op de grens van de provincies Utrecht en Noord-Holland op de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug ligt het Landgoed Pijnenburg. Dit prachtige landgoed beslaat 340 hectare, bestaande uit bossen en lanen afgewisseld met weilanden. Het landgoed ligt grotendeels in de gemeente Baarn in de nabijheid van het dorp Lage Vuursche. Kleinere gedeeltes van het landgoed liggen in de gemeentes Soest, Bilthoven en Zeist. Lage Vuursche krijgt tegenwoordig jaarlijks ongeveer 2 miljoen bezoekers, waarvan er 700.000 op Landgoed Pijnenburg komen.

Actueel

In de afgelopen periode zijn op Landgoed Pijnenburg, terrein Hoge Erf, bomen gemerkt voor de in het komende winter seizoen uit te voeren boswerkzaamheden. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is het betreden van deze terreinen op eigen risico.

Regelmatig komen woningen op het landgoed beschikbaar voor verhuur voor een langere termijn. U kunt zich hier aanmelden voor de wachtlijst zetten. Zodra een woning vrijkomt nemen wij contact met u op.

In 1860 werd de buitenplaats met de omringende bossen en landerijen aangekocht door Herman Albrecht Insinger en sindsdien is het in handen van de familie Insinger gebleven zij het dat stukken van het land met name in het in Soest gelegen deel “Hees’ in de vorige eeuw zijn verkocht. Met uitzondering van de historische buitenplaats die door Philips Vingboons in 1647 werd gebouwd en het omringende park is het landgoed opengesteld voor het publiek. Wandelaars, fietsers en ruiters zijn van harte welkom. Daarnaast is het mogelijk om op Pijnenburg een vakantiehuisje te huren of van boom naar boom te tokkelen in het Klimbos Gooi Eemland.

Er zijn al meerdere films opgenomen op Landgoed Pijnenburg. Wilt u Landgoed Pijnenburg gebruiken als filmlocatie? Neem dan telefonisch contact op, tel nr: 035-6668200 of per email: info@landgoedpijnenburg.nl.

Zoekt u een parkeerterrein in de omgeving? Op de hoek Hilversumsestraatweg/Hoge Vuurseweg beschikt het landgoed over 350 verharde parkeerplaatsen die tegen een vergoeding gebruikt zouden kunnen worden voor evenementen. In de avonduren komen daar nog 175 parkeerplaatsen bij. Heeft u belangstelling? Neem dan contact op.
Ing. B. van Dasselaar, rentmeester
Telefoon: 035-6668200/0381-616772
Mail: info@landgoedpijnenburg.nl of info@dasselaaradvies.nl