Bezoekers

Actueel

In de afgelopen periode zijn op Landgoed Pijnenburg, terrein Hoge Erf, bomen gemerkt voor de in het komende winter seizoen uit te voeren boswerkzaamheden. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is het betreden van deze terreinen op eigen risico. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode van 1 november 2017 tot 15 maart 2018. Na 15 maart 2018 worden er in verband met het broedseizoen geen zaag werkzaamheden meer uitgevoerd, er kan dan nog wel gezaagd hout worden afgevoerd uit het bos.

Teken

In heel Nederland komen teken voor. Teken leven in bossen en parken; een tekenbeet kan de ziekte van Lyme veroorzaken. Teken gaan het liefst in huidplooien zitten zoals knieholtes, ellebogen of liezen zitten. Het is raadzaam om tijdens wandelingen lange mouwen en lange broeken te dragen. Controleer na een boswandeling uzelf, uw kinderen en/of uw hond op teken of tekenbeten.

Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor meer informatie over een nieuwe bacterie in teken.

Klik hier voor de tekenradar

Openstelling

Ruiters

Tussen Baarn, Soest, Hilversum en Lage Vuursche zijn ruiterpaden aangelegd (zie onderstaand kaartje). De in groen weergegeven ruiterpaden, circa 5,5 km, liggen op Landgoed Pijnenburg. De in blauw aangegeven ruiterpaden liggen op de aangrenzende gebieden.

Ruiters dienen op landgoed Pijnenburg in het bezit te zijn van een ruiterpenning of ruiterbrief . Deze zijn via het kantoor van landgoed Pijnenburg te bestellen, telefoonnummer 035-6668200 of bij geen gehoor 0318-616772. Kosten voor de ruiterpenning, geldig van 1 januari tot en met 31 december, bedragen (per 1 januari 2018) € 35,00, een ruiterbrief is een week geldig en kost € 12,50.

Landgoed Pijnenburg Ruiterpaden weergeven op een grotere kaart.
Let op: paden op deze kaart zijn ter indicatie, in de werkelijkheid kunnen ze enigzins van positie verschillen.

Wandelaars en Fietsers

Het landgoed is opengesteld voor natuurliefhebbers. Op het landgoed is 3 km verhard fietspad aangelegd en 30 km wandelpad.

Bij het Theehuis ’t Hooge Erf (hoek Hilversumsche straatweg/Hoge Vuurseweg) staat een Toeristische Overstap Plaats (TOP) zuil. Op deze zuil staan de wandel-, fiets- en ruiterpaden in de omgeving aangegeven. U kunt uw elektrische fiets opladen bij het theehuis.

 

Bereikbaarheid

Per auto

Landgoed Pijnenburg is goed bereikbaar per auto vanaf de A1 en de A27. Bij het Theehuis ’t Hooge Erf (Hoge Vuurseweg 9-11, 3749 AB Lage Vuursche) is een parkeerplaats. Elektrische laadpalen zijn aanwezig.

Vanaf de A27 Breda – Almere: Afrit 33 Hilversum. Rechts aanhouden. Bij de derde verkeerslichten rechtsaf de N415 op richting Baarn. De drie verkeerslichten zijn binnen een halve kilometer van elkaar, de 2e verkeerslichten zijn niet altijd in gebruik. Na ongeveer 3 km bij de eerste verkeerslichten rechtsaf richting Lage Vuursche, de Hoge Vuurseweg op.
Na iets minder dan 150 m slaat u rechtsaf het parkeerterrein van het Theehuis op.

Vanaf de A28 Zwolle – Utrecht: bij knooppunt Hoevelaken A1 richting Amsterdam en vervolgens de afrit 10 Baarn Noord/Soest. volg de weg richting Baarn, bij de rotonde rechtdoor. Bij de eerste verkeerslichten rechtsaf richting Hilversum /Lage Vuursche. Weg volgen tot de verkeerslichten tegenover de afslag Kasteel “Hooge Vuursche”. Linksaf richting Lage Vuursche (Hoge Vuurseweg). Na iets minder dan 150 m, rechtsaf het parkeerterrein van het Theehuis op.

Vanaf de A1 vanuit Amsterdam: afrit 10 Baarn Noord/Soest, daarna als hierboven.

Per fiets

Het landgoed is per fiets te bereiken zowel vanaf de Hilversumse Straatweg/Hooge Vuurscheweg (N415) als vanaf de Biltseweg (N234), de provinciale weg Baarn – Bilthoven.

Per openbaar vervoer.

Connexxion Lijn 59 Station Hilversum CS– Station Zeist CS . Halte dorp Lage Vuursche en halte Hoge Vuurseweg bij het Theehuis.
Connexxion Lijn 70 Station Hilversum CS – Station Amersfoort CS (via Soest en Baarn). Halte Kruising Hilversumse Straatweg/ Hoge Vuurseweg.

Het is verboden

 • Tussen zonsondergang en zonsopgang op het terrein te zijn
 • Zich buiten wegen en paden te bevinden
 • Voor motorvoertuigen, bromfietsen en fietsen met trapondersteuning
 • Voor ruiters buiten de daarvoor aangegeven routes
 • Voor paarden of andere hoefdieren en huisdieren
 • Voor aangespannen paard of ander trekdier
 • Kampeermiddelen of windschermen te plaatsen
 • Een spelend muziek apparaat bij zich te dragen
 • Afval en vuilnis achter te laten
 • Te roken, open vuur te maken of te barbequen
 • Koopwaar en diesnten aan te bieden
 • Zaken of natuur te beschadigen
 • Bosvruchten, paddenstoelen, varens, etc. te plukken
 • Dieren te verontrusten
 • Voor honden, tenzij zichtbaar aangelijnd
 • Met meer dan 3 honden per beleider

Artikel 461 WvS is van toepassing

Op de naleving van de voorschriften wordt in het bos gecontroleerd.

Slechte weersomstandigheden

Het wordt om veiligheidsredenen afgeraden om Landgoed Pijnenburg te betreden tijdens onweer, bij ijzel of na hevige sneeuwval, hevige wind, windstoten en ander weersomstandigheden die afbrekende takken en omvallende bomen kunnen veroorzaken.