Pijnenburg Nieuws

Pijnenburg Nieuws

Hier vindt u een overzicht van nieuwtjes van Landgoed Pijnenburg.

Pas op voor teken!

Teken komen ook op Landgoed Pijnenburg voor. Lees meer over deze gevaarlijke parasiet.

Schapenbezoek

Ook dit jaar liepen de schaapskuddes weer over Landgoed Pijnenburg van Austerlitz naar Natuurgebied De Stulp en terug. Altijd weer een bijzondere ervaring!

Nieuw! Uitgiftepunt Mountainbikes op ‘t Hoge Erf

In samenwerking met Landgoed Pijnenburg heeft MTB-Rental.com een mountainbike uitgiftepunt geopend op de MTB-parking achter het Theehuis ‘t Hoge Erf aan Hoge Vuurseweg 11. Hier is tevens het startpunt voor verschillende spannende trails door de mooie Vuurse bossen en...

Grafheuvelproject Pijnenburg

Uit: Baarnschecourant.nl, vrijdag 11 maart 2022 In 2020-2021 heeft Landschap Erfgoed Utrecht in samenwerking met de Provincie Utrecht en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), samen met vrijwilligers archeologische rijksmonumenten opgeknapt, waaronder...

Libellen gedijen goed op De Wiek

De Libellen en Vlinderwerkgroep IVN Eemland heeft ook in het jaar 2021 vlinders en libellen op het landgoed geteld. De uitkomst is bemoedigend!

Brandenburg gesloten voor fietsers

Per 21 september 2020 is Brandenburg, het gedeelte van het landgoed dat aan de Baarnse kant van de N234 ligt, alleen nog maar toegankelijk voor wandelaars en niet voor fietsers.

Actie tegen dumpen tuinafval

Beheerders van natuurterreinen zien elk najaar dat mensen hun tuinen winterklaar maken en het tuinafval in het bos dumpen. Ook op Landgoed Pijnenburg gebeurt dit.

Brandenburg afgesloten voor fietsers

De wandelpaden over landgoed Pijnenburg gelegen langs de Biltseweg tussen Soestdijk en de Embranchementsweg zullen niet meer toegankelijk zijn voor fietsers.