Pijnenburg Nieuws

Pijnenburg Nieuws

Hier vindt u een overzicht van nieuwtjes van Landgoed Pijnenburg.

Pas op voor teken!

Teken komen ook op Landgoed Pijnenburg voor. Lees meer over deze gevaarlijke parasiet.

Broedseizoen

Het is broedseizoen! De dieren hebben rust nodig, dus geen loslopende honden en op de paden blijven…

Paddentrek!

​Ieder voorjaar, vanaf eind februari tot eind april vindt de jaarlijkse paddentrek plaats. Padden, kikkers en salamanders trekken vanaf de plek van hun winterslaap naar het water om te paren. Hoe vochtiger het buiten is, hoe actiever ze zijn. Let dus goed op bij het lopen.

Ruiterpenningen via NPUH

Vanaf 2023 geldt voor de ruiters op het landgoed een nieuw beleid: de ruitervignetten moeten bij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH) gekocht worden.

Laat paddenstoelen staan!

In de herfst zijn vele verschillende soorten paddenstoelen in het bos te zien. Een feest voor het oog. Wij vragen u om de paddenstoelen te laten staan zodat iedere wandelaar op het landgoed ze kan bewonderen. De BOA's controleren hier streng op in deze periode.

Schapenbezoek

Ook dit jaar liepen de schaapskuddes weer over Landgoed Pijnenburg van Austerlitz naar Natuurgebied De Stulp en terug. Altijd weer een bijzondere ervaring!

Nieuw! Uitgiftepunt Mountainbikes op ‘t Hoge Erf

In samenwerking met Landgoed Pijnenburg heeft MTB-Rental.com een mountainbike uitgiftepunt geopend op de MTB-parking achter het Theehuis ‘t Hoge Erf aan Hoge Vuurseweg 11. Hier is tevens het startpunt voor verschillende spannende trails door de mooie Vuurse bossen en...

Grafheuvelproject Pijnenburg

Uit: Baarnschecourant.nl, vrijdag 11 maart 2022 In 2020-2021 heeft Landschap Erfgoed Utrecht in samenwerking met de Provincie Utrecht en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), samen met vrijwilligers archeologische rijksmonumenten opgeknapt, waaronder...

Libellen gedijen goed op De Wiek

De Libellen en Vlinderwerkgroep IVN Eemland heeft ook in het jaar 2021 vlinders en libellen op het landgoed geteld. De uitkomst is bemoedigend!